Select Page

Anja Bergh

Min styrka som yogalärare är min närvaro. I salen finns bara ni som yogar och eran rörelse är språket vi talar med varandra.
Jag är certifierad i Embodied Flow™ yoga som använder sig av de olika systemen vår kropp är byggd av för att finna oss själva genom det vi redan är, men kanske inte använt tidigare. Jag har funnit det vara ett sätt att över tid lära mig vad läkning verkligen är, vad acceptans och styrka och sårbarhet är. Alla goda ting att lära sig på denna livsresan. Och rörelse är ett av sätten att ta sig mot frihet i dig själv.
Jag är djupt intresserad av det som är underliggande allt vi vet om oss själva. Fascinerad av hur vi kan tona in till sinnet av ett system och uppleva oss själva på så många olika sätt. Min önskan är för upplevd frihet i allt vi är. Du börjar med yoga asana som du tror ska göra något visst för dig, vart resan tar oss går inte att veta när vi börjar. Det finns så mycket rikedom tillgängligt för var och en av oss bara i närvaron av det vi redan är och har.
Min passion är att vidareutbilda yogalärare och att möta er som kommer på klasser under veckorna! Jag har varit i yoga branschen i 15 år nu och haft förmånen att undervisa runt omkring i Europa och andra platser i världen, utbildat lärare i 10 år och gjort mycket av det man ska ‘göra’ när man är yogalärare. Nu är jag i en fas av att skapa saker utifrån mitt absolut egna perspektiv, med den sortens glädje och enkelhet som erfarenhet ger. En bok är på väg och diverse online och live kurser och utbildningar. Tack för möjligheten att få lära ut, inspirera eller kanske provocera ibland. Tack!
Jag studerar med Tara Judelle, Bonnie Bainbridge-Cohen, Irene Lyon och Sally Kempton.

Om Embodied Flow™ Yoga:

Embodied Flow™ Yoga är utforskandet av vem du är under lager av kultur. Genom att släppa tanken på att passa in i form kan vi istället fylla oss själva med den sortens närvaro som ger liv till formen. Embodied Flow™ möter oss där vi är just nu, i sökandet efter livsbejakande gränser, efter känslan och närheten till vår egen kapacitet. Detta sker genom att släppa all uppmärksamhet in i kroppen genom olika system tex fascia, skelett, muskler, organ osv för att upptäcka både vilken sorts rörelse som kommer ur det systemet och vad du ‘bär’ där. Men även för att skifta medvetandet från ditt autopilot-mode till något du alltid också redan är, men kanske inte känner lika väl. Målet är frihet.

I Anjas klasser kan du förvänta dig att vi börjar långsamt i rörelse för att landa närvaro in i det vi jobbar med för dagen. Känner du dig trygg, känner du dig bekväm? Klassen både släpper dig fri att hitta rörelse själv (men inte utan instruktioner) och går sedan vidare in i ledd asana. Du får inte hållningsinstruktioner utifrån utan allt är guidat genom det inre. Ointressant för mig om ditt knä är i 90 graders vinkel men väldigt intressant om du har en relation till underlaget genom dina fötter. Ibland är det lugnare tempo ibland väldigt aktivt. Men alltid men förhoppningen att hitta det mest avspända sättet tillgängligt just idag.

Caroline Fladvad:

Jag har fjäll och hav i blodet. Min största passion är rörelse. Rörelse inuti och genom kroppen, men också det konstanta flödet av rörelse i livet självt; både i dess detaljer och i sin helhet. Efter många år inom dansens värld som dansare och danslärare hittade jag yogan och blev tokförälskad – en förälskelse som  kommit att bli en livskärlek. I yogan fortsätter utforskandet av rörelse – i kropp, sinne, känsla, andetag, stillhet. Yogan är något att alltid hitta hem till sig själv genom; både på och utanför mattan.

Jag är bland annat utbildad inom GlobalYoga, Embodied flow, Yinyoga med fokus på traditionell kinesisk medicin och Skapande dans. Mina klasser kännetecknas av kreativitet, närvaro och känsla. Jag vill att yoga, dans och rörelse ska kännas tillgängligt, möjligt och spännande.