Select Page

EMPOWER

Yogalärarutbildning

När det är dags att dela dina upplevelser!

Göteborg 2019:

27-29 Mars

10-13 april

8-11 maj

(Sista anmälningsdag 27 februari 2019)

 

Yogalärarutbildning 100 timmar

 • Vill du dela med dig av dina egna upptäckter och din kärlek till yogan?
 • Känner du att asana, meditation och reflektion är något du vill kunna förmedla?
 • Vill du möta människor på en ibland sårbar plats och påminna dom om livets värde?
 • Är du intresserad av kroppen, rörelse och att guida andra mot upptäckt av glömd potential?
 • Känner du att leva fullt i både frågan och svaret är något du vill?
 • Vill du övervinna rädslan att leda grupper och tala från din autentiska upplevelse?
 • Då är detta en utbildning för dig!

Finn din röst, artikulera din upplevelse, låt dem du guidar finna sin egen kraft och väg!

Är det dags att ta tag i dina drömmar om att få dela med dig av yogans rika traditioner till andra människor?

 

Att utbilda sig till yogalärare är en underbar resa djupare in i din egen yoga, då dina elever kommer bli dina främsta lärare. Vi vill genom denna utbildning ge dig en gedigen grund att stå på och stöd att växa in i din lärarroll.

 

Utbildningen undervisas av Anja Bergh och är en resa in i förståelse av den kreativa process som det är att vara yogalärare. Yogastilsmässigt bygger på utbildningen på Embodied Flow™ yoga, tydlig pedagogik, filosofi från den Tantriska traditionen och djupare anatomi och utforskning från Body Mind Centering.

 

UTBILDNINGEN INNEHÅLLER:

 

 • Fördjupad erfarenhet genom asana och somatisk utforskning.
 • Tala som DU.
 • Inspirera dig själv för att inspirera andra
 • Tematiska dina klasser med tydlighet.
 • Assistera och justera
 • Demonstrera så eleverna förstår
 • Undervisa varierade klasser med olika system som fokus tex, muskler, organ, skelett, filosofiskt tema osv

 

 • Terapeutisk Yoga och beröring.
 • Leda mantra + chanting.
 • Partnerarbete i salen för att skapa djupare landning i fysiken och för att skapa gemenskap.
 • Att skapa förtroende och ett säkert rum för dina elever att vara i
 • Sekvens-bygge: -från form   -typ av asana   -terapeutisk     -kropps system -filosofiskt/myt -vetenskap
 • Egen utövning
 • Etik i yogasalen
 • Bra att tänka på som yogaföretagare
 • Filosofi
 • Meditation

 

1. Teknik/Utövning/Metod

 

Asana, rörelseprinciper och system, pranayama, chanting, mantra, enkel meditation och andra traditionella yogiska tekniker. Vi lär oss i teorin och praktik, du utövar tekniken själv, och lär dig hur du lär ut den.

 

2. Lärarrollen, pedagogik, metodik:

 

Vilken plats du väljer att ta som lärare är viktig. Vi går igenom grundläggande psykologiska faktorer som tar plats i salen, mellan lärare och elev. Klassbygge utifrån olika perspektiv, hur du demonstrerar asana effektivt, hur du observerar dina elever, assisterar och justerar dem. Rösten som verktyg. Elevens inlärningsprocess. Kvaliteter som skiljer en bra yoga lärare från en utomordentligt bra. Vi går även igenom vad som är viktigt att veta som företagare i yoga branschen.

 

3. Anatomi & Fysiologi

 

Fokus i Embodied Flow är *upplevelsebaserad anatomi* men vår utbildning inkluderar också människans fysiska anatomi och fysiologi (kroppens system, organ etc) och vår energikropps anatomi (chakras etc). Vi studerar teoretiskt, öppnar till att känna det i vår egen kropp och praktiserar tillsammans med det vi finner.

 

4. Yoga-Filosofi

 

Du får lära dig tekniken för att väva in filosofi och världsbild i dina klasser genom berättarkonst, myter och egen reflektion, för att ge en rik och fokuserad upplevelse på mattan.

 

5. Livsstil och etiskt förhållningssätt för Yoga lärare

 

Hur du tar hand om dig själv och bygger din vitalitet stark för en lång karriär som lärare. Vi går även igenom viktiga förhållningssätt i din lärarroll.

 

6. Öva, öva, öva!

 

Öva på att lära ut! Få och ge konstruktiv kritik och observera andra lära ut. Du får även assistera terminens klasser med Anja.

 

Lärare

Anja Bergh

Anja lär ut från sin 19 åriga resa med Yoga, sin passion för rörelse och levande yogisk filosofi. Hon är certifierad i Embodied Flow™ .

Du kan vänta dig dynamisk rörelse och utmaning för kroppen med förhoppningen om att röra dig på det mest avslappnande sättet som är tillgängligt just nu. Gammal yogisk tradition ihop med modern vetenskap!
”Jag är djupt intresserad av det som är underliggande allt vi vet om oss själva. Fascinerad av hur vi kan tona in till sinnet av ett system och uppleva oss själva på så många olika sätt. Min önskan är för upplevd frihet i allt vi är. Du börjar med yoga asana som du tror ska göra något visst för dig, vart resan tar oss går inte att veta när vi börjar. Det finns så mycket rikedom tillgängligt för var och en av oss bara i närvaron av det vi redan är och har. Vi ses!”
Anja is a: Certified Embodied Flow™ teacher, Certified Anusara Yoga Teacher, Experienced Registered Yoga Teacher 500 hours (E-RYT 500) with yoga alliance, has logged over 10 000 hours teaching time, and have practiced bodywork since her late teenage years.
Förkunskaper

För att gå EMPOWER lärarutbildning måste du ha förkunskaper i Embodied Flow.. Därför måste du ha gått minst 100 timmar med en Embodied Flow™ lärare.

Frågor och svar

Varför måste jag gå EMBODY Immersion innan EMPOWER Yogalärarutbildning?

EMBODY immersion är helt fokuserat på din egen utövning av yoga. Din tid för att absorbera och reflektera och förkroppsliga. Yogans teknik måste sitta i kroppen innan du kan undervisa den. Därför vill jag att du har gått en fördjupningskurs i just den stilen jag kommer lära dig undervisa först. Andra lärare undervisar också immersions och det går självklart bra att hoppa på bara yogalärarutbildningen EMPOWER direkt om du redan har gått immersion med någon annan lärare inom samma stil. Om inte så blir det som att försöka undervisa akvarellmålning utan att någonsin ha målat med just akvarellfärger.

Funkar det om jag missar dagar på EMPOWER?

Det finns ingen möjlighet att ”ta igen” missade dagar på just din utbildning. Däremot går det bra att be en av de andra eleverna spela in eftermiddagarnas föreläsningar och hjälpa till med att berätta vad vi gått igenom. Det är bra för den som får ta extra noggranna anteckningar och som berättar för dig, det hjälper det att fastna!

Missar du dagar på EMPOWER Yogalärarutbildning kan du även få hemuppgifter.

Kan jag undervisa efter EMPOWER eller måste jag gå fler utbildningar?

Efter de 200 timmarna (EMBODY+EMPOWER) får du ett certifikat på avklarade kurser som du sedan skickar in till (om du vill, detta är inget måste, bara en möjlighet) Yoga Alliance för att registrera dig som  som ”RYT 200”. Detta står för Registred Yoga Teacher 200 hours, och är en branch standard. Du kommer ha en fin grund att stå på för din undervisning efter EMPOWER men precis som med allt annat så finns det otroligt mycket att lära och undersöka/uppleva genom otaliga utbildningar eller studier för fortsatt fördjupning! Evigt lärande.

Kursdagarna

Vi startar 09:00 ca och slutar 17:00, varje dag. Lunch ca 1 timma.

Ta med dig yogamatta, filt och anteckningsbok varje dag. Det är bra att ha med sig snax och vattenflaska då sessionerna på eftermiddagarna ibland kan bli hjälpta av lite extra energi!

Räkna med att du kommer behöva plugga på kvällarna. Det bästa är att inte gå utbildningen och samtidigt göra allt det vanliga du brukar hemma. Att ta in på hotell kan vara en bra idé!

Bokning , avbokningspolicy och betalning

Anmälan är bindande. 

Ett bekräftelsemail skickas dig efter anmälan. Behöver du delbetala kontakt oss via mail på [email protected]

Om du blir allvarligt sjuk innan eller under kursens gång får du mot uppvisande av läkarintyg full återbetalning minus en adminavgift på 250 kr (innan kursstart) eller ett avdrag per redan undervisad dag av kursen du deltagit på. Är det 10 dagar kvar räknar vi alltså ut ett återbetalningsbelopp som matchar det. Detta gäller enbart vid sjukdom. Väljer du att av någon annan anledning (t ex. jobb, flytt) inte deltaga så sker ingen återbetalning.